• Trauma opgelopen ?
  • geen psychologie,emdr, mindfullness,ed
  • Nieuwe generatie verwerking
  • Mild, direct, goede 1e optie
  • zie ook trauma-online.jouwweb.nl
home » kinderwens » EHBB

Heb je geen roze wolk ervaren?

 

Je hebt de verhalen van een roze wolk wel gehoord, maar het voelt beschamend dat jij dat helemàààl niet hebt. Eerder een zwarte wolk..

 

Jullie kunnen gewoon niet naar de kraamfoto's kijken, allebei niet. Je partner is snel geïrriteerd en de baby huilt maar en huilt maar.

 

Kortom, het is niet het feest, wat je dacht dat het zou worden. Ook al heb je dat mogelijk bij een eerdere bevalling wel ervaren.

 

Jouw ervaring wordt omschreven als PTSS, kenmerken die mensen ook hebben na een ramp, een ongeval of crimineel delict. Daarvoor roep je de hulp in van een EHBB Coach

 

Gelukkig, dat het alsnog anders kan!

Ja, maar hoe dan? Gebeurd is gebeurd en we zullen ermee moeten leren leven.Toch hoeft dat niet (lees bijvoorbeeld eens de ervaring op deze pagina).

 

Het verandert met EHBB (Emotionele Hulp Bij Bevallingen). En die is niet alleen voor moeder, maar zeker ook voor de vader.

____________________

En de vader ?

 

Natuurlijk zijn moeder een kind het middelpunt van het grootste life- event wat je ooit zult meemaken: als kind en als vader.

Jouw invloed op de bevalling van je vrouw en kind is zeker voor de helft. Een andere, maar vaak onderschatte invloed. 

Het blijkt een diep positieve invloed te hebben, als de vader direct betrokken wordt. Dat  merken we als effect na de EHBB op de moeder. Maar ook op vaders zelf. 

 

 

Vaders ook getraumatiseerd

Je hoeft er echt geen watje voor te zijn, maarr...

Een bevalling kan zo heftig verlopen zijn, dat getuigen hiervan soms zelf in shock raken. Sterker nog, trauma's zijn gerelateerd aan onmacht en overweldiging. Als man machteloos toezien hoe stress, medisch geweld en angst bij hun vrouw een geboorte begeleidt, kan gemakkelijk ook bij hem PTSS veroorzaken.

Zelfs professionals kunnen PTSS oplopen.

________________________________________

 

EHBB is er ook voor jou

De EHBB Coach kan bij klachten gerelateerd aan de bevalling een groot verschil maken (zie ervaring). Daarom, vraag de EHBB-Coach voor je vrouw en jezelf aan (dat kan tegelijkertijd en één gesprek al voldoende zijn).

 

Een absoluut extra voordeel geldt het betrokken kind. We weten, dat mede dit kind een positief effect direct ervaart in meer rust en tevredenheid.
En daar doe je het als vader toch voor?

 

 

___________________

EHBB wanneer?

 

 - geen roze wolk 

- traumabevalling, ptss

-  depressief of gespannen

- huilbaby 

- (borst)voedingsproblemen 

-hyperalerte, onrustige baby 

Sommige verschijnselen zijn later pas merkbaar als persoonlijkheidsstoornis bij kinderen.

(ervaringen)

Deze week weer 2 follow-up telefoontjes waarbij beide vrouwen

Nagenoeg elke vrouw/man) vertelde, dat ze weer naar de foto's konden kijken van de bevalling en kraamtijd; en de man aangaf dat ze veel gezelliger waren geworden haha; en dat ze met een positief gevoel op de bevalling konden terugkijken. Commentaar beide mannen:

"Ik ben heel nuchter (!) maar dit werkt echt! Hoe raar is dat?" Na één gesprek voelt het helemaal anders, ik weet wat er echt gebeurd is maar het voelt alsof het nieuwe verhaal gebeurd is!"

Eén van de vrouwen is 36 weken zwanger van de 3e en ziet nu heel ontspannen uit naar de komende bevalling.

 

Ik gaf mijn moedergevoel bij het begin van de sessie 30%. Nu (direct na afloop) 100%. Zodra ik thuis ben, ga ik hem meteen knuffelen.

 

Elke verloskundige, die EHBB doet zegt hetzelfde: "het lukt altijd".

 

Moeder had al dagen niet geslapen en de vader was voortdurend echt kotsmisselijk. Na de EHBB kon moeder slapen en de vader geen last meer.

_______________

Meer ervaringen?

 

Kijk op menu of vraag aan je verloskundige, doula of kraamverzorgende of  kraam verpleegkundige, haptonoom.

 

Vraag hieronder aan  en verstuur (jullie kunnen beiden, ook digitaal)

 

 Aanvraagformulier